H Euroavia Athens συμμετείχε στο Athens Science Festival 2018!

Η Euroavia Athens συμμετείχε στο Athens Science Festival 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών, στο Γκάζι από τις 27 μέχρι και τις 29 Απριλίου.

Στήσαμε το περίπτερό μας στο κεντρικό προαύλιο, μπροστά από τους Νέους Φούρνους και υποδεχτήκαμε με πολλή χαρά μικρούς και μεγάλους φίλους. Εκεί, παρουσιάσαμε το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος μας, HERMES III, και μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά του. Τα μέλη της ομάδας, με ανανεωμένη ενδυμασία και προσωπικά καρτελάκια, μοιραστήκαμε με τον κόσμο τη συνταγή της επιτυχίας του HERMES III. Επίσης, ενημερώσαμε και για τις μελλοντικές μας δράσεις.

To Αthens Science Festival μας ενέπνευσε το ενδιαφέρον, καθώς μέσω αυτού μάθαμε για τα επιτεύγματα πολλών νέων επιστημόνων, ενώ ταυτόχρονα μας ενέτεινε τη θέληση να μοιραστούμε με τον κόσμο όλα όσα έχουμε μάθει. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η συμμετοχή των μελών στην κατασκευή του HERMES IIΙ, αλλά και γενικότερα όλες οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.

HERMES III: Το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος μας διαγωνίστηκε στο ACC 2017

Η Εuroavia Athens αντιμετώπισε την πρόκληση να εξηγήσει μηχανικά φαινόμενα σε ανθρώπους που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο. Θελήσαμε λοιπόν, να τους μεταλαμπαδεύσoυμε όσα γνωρίζαμε με τρόπο τέτοιο, ώστε όταν φύγουν από την έκθεση να μην είναι απλά ένα άκουσμα όσα τους έχουμε πει, αλλά μια βιωματική γνώση που θα τους ωθήσει να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο αυτό που εμείς αγαπάμε.

Και μην ξεχνάτε, η επιστήμη είναι το κατεξοχήν μέσο του ανθρώπου για να κάνει τον κόσμο που ζει καλύτερο και η γνώση είναι δύναμη για όσους τολμούν να την αποκτήσουν! Το Athens Science Festival μας έκανε να καταλάβουμε πως η επιστήμη και η γνώση σαφώς και δεν έχουν σύνορα.

Πώς  καταφέραμε λοιπόν να μοιραστούμε τη γνώση μας; Μια πρώτη προσέγγιση ήταν να «προκαλέσουμε» αυτούς τους ανθρώπους να δοκιμάσουν οι ίδιοι την ανθεκτικότητα των υλικών που χρησιμοποιήσαμε στο HERMES III. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε μαζί μας σωλήνες από ανθρακόνημα, εκ των οποίων έναν είχαμε φτιάξει μόνοι μας σε συνεργασία με την ΕΑΒ, και δύο τούβλα. Η δοκιμή ήταν η εξής: Δύο μέλη ακουμπούσαν τον σωλήνα στα τούβλα και πατούσαν με το ένα πόδι πάνω για να στηριχτεί και να περιοριστεί η κύλιση. Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί ένα γενναίος για να σταθεί πάνω σε αυτό το σωλήνα και να χοροπηδήσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σωλήνας δεν έπαθε τίποτα!

Βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο με άλλες ομάδες του ΕΜΠ, όπως η PROM Racing και η Prometheus Team, με την UoP Racing από το Πολυτεχνείο Πατρών και με την TEICM Racing μια ομάδα από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Μάθαμε για τα αγωνιστικά μονοθέσια των PROM Racing και UoP Racing, το ένα με βενζινοκινητήρα και το άλλο με ηλεκτροκινητήρα, το ερευνητικό ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα της Prometheus Team και την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της TEICM Racing. Τα παιδιά δούλεψαν και δουλεύουν πολύ σκληρά και κατασκεύασαν τα οχήματα τους μόνοι τους με κινητήρια δύναμη το πάθος τους.

Γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους και περάσαμε πολύ όμορφα όλες αυτές τις μέρες. Μοιραστήκαμε τα μυστικά του επαγγέλματος, όντας εν δυνάμει μηχανικοί, γελάσαμε, χορέψαμε και δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας για το Athens Science Festival 2019 σίγουρα, αν όχι νωρίτερα.

Euroavia Athens, PROM Racing, Prometheus Team, UoP Racing και TEICM Racing μαζί στο Athens Science Festival 2018