Απριλίου 16, 2018

Air Cargo Challenge

To Air Cargo Challenge είναι ένας διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός αεροναυπηγικής, ο oποιός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Οι ομάδες που συμμετέχουν καλλούνται να μελετήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος το οποίοι έχει σκοπό να άρει το μέγιστο δυνατόν φορτίο ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διαδρομή. Πραγματοποιείται στον τόπο της εκάστοτε νικητήριας ομάδας του προηγούμενου διαγωνισμού και προσφέρει στους φοιτητές-διαγωνιζόμενους την ευκαιρία να εξελίξουν μια πρωτοποριακή μελέτη, από την αρχή μέχρι το τέλος της, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και, ταυτοχρόνως, να συμπεριλάβουν ένα ευρύ φάσμα δοκιμασιών, που θα συναντήσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους καριέρα.

Η ομάδα μας έχει λάβει μέρος τρεις φορές και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την τέταρτη με το “HERMES IV”:

 • ACC 2011 “HERMES I” @Στουτγκάρδη, Γερμανία

  Η ομάδα μας λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό και καλείται να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Καταφέρνει να κατακτήσει τη 10η θέση ανυψώνοντας 6kg ωφέλιμο φορτίο. Επιστρέφει έχοντας μαζέψει εμπειρίες και γνώσεις που θα τη βοηθήσουν στους μελλοντικούς διαγωνισμούς.

 • ACC 2013 “HERMES II” @Λισσαβόνα, Πορτογαλία

  Η πιο έμπειρη πλέον ομάδα ξεκινάει απο το μηδέν με σκοπό να δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό αεροσκάφος. Μετά από πολλή δουλεία, κατασκευάζεται ένα αεροσκάφος το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον λόγω των σχεδιαστικών και κατασκευαστικών του καινοτομιών κατακτώντας την 9η θέση και ανυψώνοντας 5,5 kg ωφέλιμο φορτίο.

 • ACC 2017 “HERMES III” @Ζάκρεμπ, Κροατία

  Για ακόμη μια φορά η ομάδα μελέτησε και κατασκεύασε ένα αεροσκάφος αντάξιο των προσδοκιών με σκοπό να δώσει το ηχηρό παρόν. Με την πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών και κυρίως των χορηγών η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την 14η θέση ανυψώνοντας ωφέλιμο φορτίο 7,5 kg. Αξιοσημείωτη αποτελεί η κατάκτηση της 1ης θέσης από την Euroavia Athens στην κατηγόρια της πρόβλεψης φορτίου.

 • ACC 2019 “HERMES IV” @Στουτγκάρδη, Γερμανία

  Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες με σκοπό τη συμμετοχή μας στο μελλοντικό διαγωνισμό. Έχοντας ως εφόδια τις εμπειρίες και τη γνώση που αποκόμησε η ομάδα απο τη συμμετοχή της στους προηγούμενους διαγωνισμούς, καθώς και το πάθος και την όρεξη των νέων μελών, επιδιώκουμε την κατασκευή ένος άκρως ανταγωνιστικού αεροσκάφους και την κατάκτηση μίας θέσης στο βάθρο. Οι δυσκολίες παραμένουν αρκετές, όμως η αγάπη για τη γνώση και την αεροναυπηγική μας καθιστούν προσυλωμένους στο στόχο μας.