Ιανουαρίου 9, 2019

Satellites Symposium in Athens 2019

Ένας βασικός άξονας των δραστηριοτήτων της EUROAVIA Athens είναι η ανάδειξη του ευρωπαϊκού χαρακτήρα της ομάδας, ως η τοπική οργάνωση του διεθνή φοιτητικού συλλόγου αεροδιαστημικής EUROAVIA στην Αθήνα. Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε International Events και συνέδρια που διοργανώνονται τόσο από τη EUROAVIA International όσο και από τις υπόλοιπες τοπικές οργανώσεις (Affiliated Societies).

Έτσι και για αυτό το ακαδημαϊκό έτος, εμείς, σαν EUROAVIA Athens, διοργανώνουμε τον Απρίλιο του 2019 ένα International Event και συγκεκριμένα ένα Symposium με θέμα “Satellites”. Η διοργάνωση του γίνεται εξ’ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας και στα πλαίσια αυτού θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα για 7 ημέρες 25 φοιτητές, μέλη της EUROAVIA από άλλες τοπικές οργανώσεις! Επίσης, οι περισσότερες από τις ομιλίες θα είναι ανοιχτές προς το ευρύτερο κοινό με σκοπό την περαιτέρω προώθηση του τομέα της αεροδιαστημικής στη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΜΠ αλλά και της Αθήνας γενικότερα.

Το Event θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Ομιλίες: από καταξιωμένους επαγγελματίες (επιστήμονες, μηχανικούς) του κλάδου και καθηγητές αναγνωρισμένους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.
  • Technical workshops: τα οποία θα διεξαχθούν από καθηγητές και μέλη της EUROAVIA Athens.
  • Soft Skills Trainings: τα οποία θα διεξαχθούν από ειδικούς trainers της EUROAVIA.
  • Company Visits: επισκέψεις σε εγκαταστάσεις εταιριών των οποίων το αντικείμενο απασχόλησης είναι συναφές με το θέμα του Symposium “Δορυφόροι” άλλα και σε εταιρίες/βιομηχανίες με ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο χώρο της αεροδιαστημικής και αεροναυπηγικής.
  • Cultural Activities: οι συμμετέχοντες πέρα από τις γνώσεις και πληροφορίες που θα λάβουν στα πλαίσια της τεχνικής πλευράς του event θα γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία και κουλτούρα. Ειδικότερα, θα γευτούν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, θα περιπλανηθούν στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας και θα συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Cultural Night: εκδήλωση στην οποία κάθε συμμετέχων φέρνει ένα παραδοσιακό ποτό και γλυκό από τη χώρα του συνοδευμένο από μία παρουσίαση αυτής και υπό την συνοδεία τοπικής μουσικής.
  • Final Dinner: επίσημο δείπνο την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση των συμμετεχόντων και αποχαιρετισμός.

Ευελπιστούμε οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν τα μέγιστα από το συγκεκριμένο ταξίδι και να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τα μέλη του συλλόγου ανά τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Symposium:

satellitessymposium2019.euroavia.eu